decorative image

Begraafplaats 'Iepenhof', Hoofddorp

Iepenhof is een unieke begraafplaats. Bekende Hoofddorpse verzetsstrijders liggen hier begraven maar ook Dirk David Buurman beter bekend als Dik Trom. De begraafplaats is te herkennen aan het grote aantal Belgisch Hardstenen grafmonumenten en urnenplaten. Dit is de enige toegestane steensoort op deze monumentale begraafplaats.

Website
decorative image

Begraafplaats 'Lindenhof', Nieuw-Vennep

Lindenhof is een overzichtelijke en sfeervolle begraafplaats achter de rooms-katholieke kerk in Nieuw-Vennep. Om de begraafplaats ligt een brede groenstrook met voornamelijk linden die de begraafplaats op een natuurlijke manier afsluiten van de straten eromheen. Dit is één van de begraafplaatsen waar Monumenti vaak grafmonumenten levert en hersteld.

Website
decorative image

Begraafplaats 'Taxushof', Nieuw-Vennep

De bomen op en rond de begraafplaats, het sierlijke toegangshek, de grindpaden en sobere oude grafstenen geven Taxushof een rustieke, vredige sfeer. Deze kleine begraafplaats in het centrum van Nieuw-Vennep dateert uit 1860 en is één van de oudste in Haarlemmermeer. Het fraaie toegangshek dateert uit 1875 en is een gemeentelijk monument.

Website
decorative image

Begraafplaats 'Meerterpen', Zwaanshoek

Meerterpen is een moderne, strak vormgegeven begraafplaats die in 2003 in gebruik is genomen. De begraafplaats bestaat uit vier terpen: ovale grasvelden omgeven door een heg. Op elk veld is een beklinkerd pleintje met een waterbassin. Tussen de terpen door heeft het terrein een natuurlijke inrichting met water, riet, bomen, struiken en wilde planten. Aan het einde van de begraafplaats staat een fraai kunstwerk: drie slanke zuilen van wilgentenen die hoog de lucht in rijzen. De ruime opzet, brede paden, forse heggen en robuuste steenkorven geven de begraafplaats een stijlvolle en waardige uitstraling.

Website
decorative image

Begraafplaats Wilgenhof, Hoofddorp

Begraafplaats Wilgenhof biedt aan de Hoofdweg een open, ruimtelijke aanblik met groen en water. Daarachter liggen de latere uitbreidingen die een meer besloten karakter hebben. De begraafplaats werd in 1958 in gebruik genomen. In het oudste deel ligt een mooie vijver met twee treurwilgen en een grasperkje met bomen. Opvallend is het grote grafmonument van oud-burgemeester Amersfoordt, de tweede burgemeester van Haarlemmermeer (van 1863 tot 1869) die hier is herbegraven.

Website